COMPONENTE ALE SISTEMULUI FRIGORIFIC
Condensatorul instalatiei frigorifice este selectat in functie de capacitatea frigorifica a centralei, temperatura mediului ambiant in conditii de maxim, si nivel de zgomot permis in locul in care va fi instalat sistemul. Racordarea cu centrala frigorifica este realizata prin doua conducte, una de gaz fierbinte si una de lichid dimensionate pentru o cadere de presiune mai scazuta. Montajul condensatorul poate fi in pozitie verticala sau orizontala, iar amplasarea lui va fi pe acoperisul cladirii sau intr-o zona care permite evacuarea usoara a aerului cald.
Rezervorul de lichid este dimensionat in asa fel incat sa poata colecta in 80% din capacitatea sa, intreaga cantitate de refrigerant aflat in instalatie. Din constructie, rezervorul este prevazut cu robineti tip rotalock la intrare si iesire lichid, cu racord pentru supapa de siguranta, iar optional poate fi instalat un sesizor de nivel care in cazul unei pierderi de agent poate semnaliza sistemul de supraveghere.

Conductele si armaturile instalatiei sunt proiectate pentru caderi de presiune minime si pentru viteze ale agentului frigorific care permit intoarcerea uleiului in compresoare. Fixarea tevilor este asigurata cu coliere protejate in cauciuc si profile dau console MPC.