PANOURI SI USI FRIGORIFICE

FURNIZOR: KINGSPAN - CEHIA

Panouri frigorifice; Usi frigorifice

PANOTAJ INTERIOR. PLACARE PERETI EXISTENTI.

Compartimentarea si placarea spatiilor tehnologice si frigorifice va fi executata cu panou din spuma poliuretanica KINGSPAN tip KS 1000 TF E cu urmatoarele grosimi:
- 80 mm spatii de refrigerare joasa cu temperatura min. +2/+8 ºC ;
- 100 mm spatii pentru congelare cu temperatura min. -22/-18 ºC ;

Amplasarea peretilor verticali se face urmarind perimetrul interior al fiecarui spatiu in cazul constructiilor existente sau al traseelor prevazute in proiectul de arhitectura in cazul peretilor liberi. Sistemul de imbinare profilat asigura asamblarea pentru doua panouri invecinate, profilele de tip cornier din Al alb vopsit in camp electrostatic realizeaza legatura cu pardoseala si placheaza muchiile exterioare, profilele sanitare din PVC semirotunde agreate de industria alimentara mascheaza si etanseaza impotriva patrunderii apei sau a impuritatilor muchiile longitudinale si verticale.
Plafoanele vor fi montate avind ca reazeme peretii verticali in cazul in care deschiderea spatiului permite acest lucru sau vor fi suspendate pe o structura metalica de rezistenta construita in prealabil de beneficiar. Conectarea plafoanelor cu structura de rezistenta se face cu suruburi autoforante acoperite prin zincare la cald si acoperite cu capace din plastic termoizolante.

ACCESORII SANITARE PENTRU ASAMBLARE PANOURI

1. Profile de colt si de acoperire
Este cea mai apreciata si functionala solutie din punct de vedere al cerintelor igienico - sanitare.Utilizate in constructiile din panouri ce deservesc camerele frigorifice pentru pastrare, conservare, uscare, aceste accesorii devin indispensabile noilor tipuri de instalatii aparute sau in refacerea din punct de vedere sanitar a vechilor spatii deja existente, cum ar fi spitale, clinici, instalatii termale, baze de tratament, bucatarii publice pentru comunitati etc, unde respectarea standardelor de igiena este o conditie de maxima strictete. Sunt echipate cu un suport in rasina termoplastica sau din aluminiu pentru a permite eventuale racorduri(conexiuni) structurale intre plafoane, pardosele si peretii laterali. Anumite tipuri sunt prevazute cu detalii plastice pentru a asigura prin doua sau trei modalitati un finisaj rapid si eficient al colturilor interioare. Performante superioare din punct de vedere igienic pot fi obtinute prin etanseizarea longitudinala a canalelor existente. Aceste accesorii sunt realizate cu rasine termoplasticate de calitatea I-a conform standardelor UL 94.

2. Profile de plinta
Rezistenta, design-ul ergonomic, puritatea si functionalitatea sunt aspectele tehnice principale ale acestui produs. Profilele noastre sanitare au functie dubla : pe linga cea traditionala , acestea corespund in totalitate standardelor de igiena curente.Instalarea este rapida si definitiva,datorita unicitatii (caracterului unic al ) profilului : particularitatea acestuia este de a ascunde elementele de fixare. Sistemul este dotat cu o gama variata de accesorii care ajuta la instalarea profilelor in situatii variate ( ex. colturi de interior si exterior,suporturi si terminale).

Fixarea panourilor si accesoriilor prezentate mai sus se va face cu organe de asamblare rezistente la coroziune (tija filetata continuu,suruburi autoforante cu filet continuu sau intrerupt,pop-nituri din AL cu cap alb,dibluri din plastic sau conexpanduri,profile MPC pentru plafoane suspendate,capace din PVC termoizolante pentru surub cu cap hexagonal, etc.) iar termo si hidroizolatia la imbinari, cu spuma PUR si silicon pentru rosturi elastice.